2011. április 12., kedd

Almás krémes




Hozzávalók:
  •  Tészta 
    6 db tojás
    6 ek liszt
    1 kg alma
    1 cs sütőpor
  • Krém 
  • 4 cs vanília puding
    1 l víz
    6 ek cukor
    6 db tojásfehérje
  • Teteje 
  •   5 dl habtejszín

Elkészítés

A 6 tojásból piskótát sütünk úgy, hogy a sütőpapírral bélelt tepsi aljára almaszeleteket teszünk. Ha a tészta megsült, megfordítjuk, hogy az almás része legyen felül. A pudingot a vízzel, a 2 ek cukorral sűrűre főzzük. A 6 tojásfehérjéből 6 ek cukorral kemény habot verünk, majd a meleg pudinggal elkeverjük. A tészta tetejére kenjük. Ezután a tejszínből kemény habot verünk, majd a sütemény tetejére simítjuk. Fahéjjal meghintve kockára szeletelve kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések: