2015. augusztus 5., szerda

Citromfagyi


Hozzávalók 
  • 25 dkg porcukor
  • 6 dl joghurt
  • 2 db citrom 
 
Elkészítés:
  1. A joghurtot és a porcukrot tedd egy tálba, és gépi habverővel keverd össze jó alaposan. A citromokat facsard ki, és a levüket öntsd a masszába. Reszeld bele a héjat is. A krémet tedd egy műanyag, lezárható dobozba, és mehet is a mélyhűtőbe.
  2. Amikor a fagyi elkezd kristályosodni, félóránként keverd össze, hogy az állaga jó krémes maradjon. Három-négy óra alatt fagy meg teljesen. Fogyasztás előtt 10-15 perccel vedd ki a fagyasztóból, pihentesd szobahőmérsékleten, hogy engedjen egy kicsit, és jól adagolható legyen.
Elkészítési idő: kb. 10 perc + 4 óra fagyasztás
Mennyiség: 4 fő
Költség: kb. 500 ft


Nincsenek megjegyzések: