2015. augusztus 5., szerda

Csokifagyi



Hozzávalók:
  • 20 dkg csokoládé
  • 5 evőkanálnyi porcukor
  • 4 dl tejszín
  • 3 tojás
  • 3 evőkanálnyi holland kakaópor
 
Elkészítés 
  1. A tojásokat válasszuk ketté, a csoki nagyobb részét pedig daraboljuk egy edénybe, majd vízgőz fölött olvasszuk meg.
  2. A tojások sárgáját keverjük simára a cukor felével, majd szitáljuk hozzá a kakaóport. A félig kihűlt olvasztott csokit is keverjük hozzá a sárgájás keverékhez.
  3. Verjük fel a tejszínt, és egy külön tálban a fehérjéket is a maradék cukorral. Ha mindez megvan,keverjük össze a kakaós keverékkel őket, majd daraboljuk bele a megmaradt csokoládét.
  4. Ezután tegyük abba az edénybe, tálkába az egészet, amiben a fagyasztóba kerül, majd tegyük is be oda. Fél óra után még egyszer keverjük át az egészet, aztán hagyjuk fagyni legalább öt-hat órán át.
 
 

Elkészítési idő: kb. 20 perc + 7 óra fagyasztás
Mennyiség: 4 fő
Költség: kb. 800 ft

Nincsenek megjegyzések: