2015. október 15., csütörtök

Dalmata torta


Hozzávalók:
Tészta:
  • 80 g vaj 
  • 150 g cukor 
  • 1 db tojás 
  • ¼ teáskanál szódabikarbóna
  •  1 evőkanál kakaó 
  • 170 g liszt

Krém:
  • 250 g túró
  • 70 g cukor 
  •  100 g tejföl
  •  1 teáskanál étkezési keményítő 
  •  1 csomag vanília

Elkészítés:
  1. Robotgéppel keverjük össze a vajat a cukorral, adjuk hozzá a tojást és a szódabikarbónát is.
  2. Részletekben keverjük hozzá a liszttel előzetesen összekevert kakaót. Addig gyúrjuk, amíg már nem ragad a kezünkhöz.Az ¼-ét tegyük félre.
  3. A többi tésztával béleljünk ki egy 20 cm-es kerek tortaformát, az oldalán a tészta 3-3,5 cm magasságig legyen.Tegyük 20 percre a hűtőszekrénybe.
  4. A töltelékhez a tejfölben keverjük el a cukrot, a vaníliát és a keményítőt, forgassuk össze a túróval.
  5. A félretett tésztából formáljunk golyókat és finoman nyomkodjuk bele a túró krémbe.Előmelegített 180 °C hőmérsékletű sütőben süssük 40-50 percig. 






















Nincsenek megjegyzések: