2016. január 6., szerda

Karácsonyi csillagok


Hozzávalók
Tészta
  • 50 dkg liszt 
  • 2 tojássárgája
  • 25 dkg vaj 
  • 15 dkg porcukor 
  • 1-1 citrom és narancs reszelt héja 
  • 3 evőkanál kakaó 
  • 1 cs. vaníliás cukor 
  • 1 kávéskanál fahéj 
  • 1 kávéskanál sütőpor 
  • csipet só 
Díszítéshez
  • 20 dkg fehér csokoládé 
  • 2-3 evőkanál olaj 
  • kandírozott narancshéj,színes tortadara,pisztácia, mandula, cukorgyöngy

Elkészítés
  1. A vajat habosra keverjük a porcukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, vaníliás cukrot, a reszelt citrom és narancshéjat. 
  2. Összeszitáljuk a lisztet, sütőport, kakaót, fahéjat, és a csipet sót, majd több részletben a vajas masszához adjuk, és összegyúrjuk.
  3. Fóliával letakarva hűtőben pihentetjük legalább 2 órát. Lisztezett deszkán kb. 3 mm-re nyújtjuk, majd tetszőleges formákat szúrunk ki belőle. 
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt megsütjük. 
  5. Gőz fölött felolvasztjuk a fehér csokit, az olajjal összekeverjük. A sütik egyik oldalát belemártjuk, majd ízlés szerint díszítjük. A máz teljes dermedése után fémdobozokban tároljuk.



Elkészítési idő: 40  perc + pihentetés
Mennyiség:6 - 8 fő
Költség: kb. 600 ft

Nincsenek megjegyzések: