2016. január 6., szerda

Narancsos mandulás trüffel


Hozzávalók ( kb. 40 - 50 db )
  • 1 dl habtejszín
  • 2 kisebb narancs reszelt héja
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg kakaópor
  • 12 dkg margarin
  • 10 dkg reszelt vagy durvára vágott mandula a beforgatáshoz
Elkészítés
  1. A tejszínt a reszelt narancshájjal és a cukorral egy lábasba felforraljuk,majd tűzről levéve habverővel hozzákeverjük  a kakaóport,végül a puha margarint.Addig keverjük,amíg teljesen egynemű,fényes masszát nem kapunk.Egy tálcára borítjuk, 2 - 3 órára a hűtőbe tesszük dermedni.
  2. A szeletelt vagy durvára aprított mandulát egy tepsire borítva sütőben megpirítjuk,majd hagyjuk kihűlni.
  3. A masszából dermedés után kiskanállal kis halmokat veszünk a tenyerünkbe,és golyókat formálunk belőle,és a pirított mandulába forgatjuk.


Elkészítési idő: 30 perc + hűtés
Mennyiség:4 - 6 fő
Költség: kb. 600 ft

Nincsenek megjegyzések: