2012. január 25., szerda

Sziciliai masnitészta




Hozzávalók:
4 ek olívaolaj, 10 dkg hagyma, 40 dkg gomba, 10 gerezd fokhagyma, 1 ek apró szemű mazsola, aprított chilipaprika, 1 tk oregánó, 1 tk reszelt citromhéj, só, 40 dkg főtt masnitészta (farfalle), 1 ek vaj, friss, aprított petrezselyemzöld, parmezán sajt
Elkészítése:
1. A hagymát felaprítjuk, a gombát és a fokhagymát felszeleteljük.
2. Az olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a fokhagymát, tovább pirítjuk, majd beletesszük a gombát, a mazsolát, a chilipaprikát, a citromhéjat, az oregánót, és megsózzuk. Először levet ereszt, ezt elpárologtatjuk, és majdnem zsírjára sütjük.
3. A masnitésztát kifőzzük, összekeverjük a gombás raguval, a petrezselyemzölddel és a vajjal. Ha túl száraz lenne, a tészta főzőlevéből önthetünk hozzá.
4. A tésztás ragut tányérokra rendezzük, és megszórjuk jó sok durvára reszelt parmezánnal. Aki szereti, olívaolajjal is meglocsolhatja.
Elkészítési idő: 35 perc.

Nincsenek megjegyzések: