Hozzávalók (24 darabhoz):
4 tasak kakaós pudingpor
200 g porcukor
1 tasak sütőpor
4 db tojás
1 evőkanál rum
200 ml olaj
zsiradék és liszt a tepsihez
A túrós krémhez:
250 g puha vaj200 g porcukor
500 g túró
csokoládéreszelék a díszítéshez
Elkészítése:
1.) Egy tálban keverjük össze a 4 csomag pudingport a cukorral és a sütőporral, majd adjuk hozzá a tojásokat, a rumot, valamint az olajat is. Az egészet alaposan keverjük össze kézi robotgéppel. Egy tepsit vajazzunk, majd lisztezzünk ki, töltsük meg a tésztával, simítsuk el a tetejét, és süssük kb. 20 percig a 190 fokra előmelegített sütőben.
2.) A krémhez a vajat keverjük habosra a cukorral, majd adjuk hozzá a túrót is. A megsült tésztalapot hagyjuk kihűlni, aztán kenjük rá a túrókrémet. Rakjuk a sütit a hűtőszekrénybe, hogy a krém megszilárdulhasson, majd szeleteljük fel, és díszítsük a csokoládéreszelékkel.
Elkészítési idő: 45 perc + hűtés
Tipp: A túrókrémhez keverd hozzá 1 db citrom lereszelt héját is!
Recept forrása:Blikk Nők
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése