Hozzávalók:
1kg sárgabarack
50-70dkg cukor
tartósítószer
Elkészítés
A barackokat forrásban lévő vízbe tesszük 1/2 percre, hogy könnyen lejöjjön a héjuk. Kimagozzuk, lehéjazzuk a gyümölcsöt, majd lemérjük. Egy nagy lábosban föltesszük főzni. ( ha forrni kezd,először hígul )Főzzük jócskán, hogy jól besűrűsödjön. Aztán minden kilogramm gyümölcshöz 50-70 dkg cukrot adunk (a mennyisége attól függ milyen édes a gyümölcs és milyen édesen szeretjük a lekvárt) és még főzzük kb.20-25 percig,amíg a kívánt sűrűséget eléri.Forrón töltjük előmelegített üvegekbe,tetejére tartósítószert szórunk és másnap zárjuk le az üvegek tetejét.
Párom édesanyja évtizedek óta így készíti a baracklekvárt,amit annak idején édesanyjától tanult.Íze felejthetetlen.Köszönöm Mami a remek receptet.
1kg sárgabarack
50-70dkg cukor
tartósítószer
Elkészítés
A barackokat forrásban lévő vízbe tesszük 1/2 percre, hogy könnyen lejöjjön a héjuk. Kimagozzuk, lehéjazzuk a gyümölcsöt, majd lemérjük. Egy nagy lábosban föltesszük főzni. ( ha forrni kezd,először hígul )Főzzük jócskán, hogy jól besűrűsödjön. Aztán minden kilogramm gyümölcshöz 50-70 dkg cukrot adunk (a mennyisége attól függ milyen édes a gyümölcs és milyen édesen szeretjük a lekvárt) és még főzzük kb.20-25 percig,amíg a kívánt sűrűséget eléri.Forrón töltjük előmelegített üvegekbe,tetejére tartósítószert szórunk és másnap zárjuk le az üvegek tetejét.
Párom édesanyja évtizedek óta így készíti a baracklekvárt,amit annak idején édesanyjától tanult.Íze felejthetetlen.Köszönöm Mami a remek receptet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése