Hozzávalók (4 személyre):
- 4 db egész csirkecomb
- só
- 1 evőkanál grillfűszerkeverék
- 3 evőkanál olaj
- 2 db alma
- 2 db őszibarack
- 4 db sárgabarack
- 12 szem felezett cseresznye (elhagyható)
- 1 evőkanál cukor
- 2 evőkanál citromlé
- 100 ml fehérbor
- 1 evőkanál konyak
1. A csirkecombokat mossuk meg, és töröljük szárazra. Tetszés szerint hagyjuk őket egyben, vagy vágjuk félbe, majd szórjuk meg sóval és a grillfűszerrel.
2. Egy mélyebb teflonserpenyőben forrósítsuk fel az olajat, majd pirítsuk meg rajta a combokat. Öntsünk alájuk egy kevés vizet, fedjük le, és pároljuk puhára őket.
3. A gyümölcsöket vágjuk nagyobb darabokra. Egy serpenyőben karamellizáljuk a cukrot, öntsünk hozzá vizet, csepegtessük bele a citromlevet, majd főzzük össze. Forgassuk a karamelles lébe a gyümölcsöket, aztán öntsük hozzá a bort, valamint a konyakot. Főzzük kb. 5 percig, és közben többször keverjük meg.
4. Az egészet öntsük egy tepsibe, és helyezzük a gyümölcságyra a már majdnem puha csirkecombokat. Tegyük előmelegített sütőbe, és 180 fokon süssük teljesen puhára a húst.
Elkészítési idő: kb. 70 perc, egy adag: 496 kcal
Forrás:Blikk Nők |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése