2011. augusztus 14., vasárnap

Fehérboros csirkecomb gyümölcságyon

husi


Hozzávalók (4 személyre):
  • 4 db egész csirkecomb
  • 1 evőkanál grillfűszerkeverék
  • 3 evőkanál olaj
  • 2 db alma
  • 2 db őszibarack
  • 4 db sárgabarack
  • 12 szem felezett cseresznye (elhagyható)
  • 1 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál citromlé
  • 100 ml fehérbor
  • 1 evőkanál konyak
Elkészítés
1. A csirkecombokat mossuk meg, és töröljük szárazra. Tetszés szerint hagyjuk őket egyben, vagy vágjuk félbe, majd szórjuk meg sóval és a grillfűszerrel.
2. Egy mélyebb teflonserpenyőben forrósítsuk fel az olajat, majd pirítsuk meg rajta a combokat. Öntsünk alájuk egy kevés vizet, fedjük le, és pároljuk puhára őket.
3. A gyümölcsöket vágjuk nagyobb darabokra. Egy serpenyőben karamellizáljuk a cukrot, öntsünk hozzá vizet, csepegtessük bele a citromlevet, majd főzzük össze. Forgassuk a karamelles lébe a gyümölcsöket, aztán öntsük hozzá a bort, valamint a konyakot. Főzzük kb. 5 percig, és közben többször keverjük meg.
4. Az egészet öntsük egy tepsibe, és helyezzük a gyümölcságyra a már majdnem puha csirkecombokat. Tegyük előmelegített sütőbe, és 180 fokon süssük teljesen puhára a húst.
Elkészítési idő: kb. 70 perc, egy adag: 496 kcal
 
Forrás:Blikk Nők

Nincsenek megjegyzések: