Elkészítés: 50 perc + hűtés, 8 személyre, egy adag: 515 kcal
1. Keverjünk össze 25 dkg mascarponét 10 dkg porcukorral, 1/2 db vaníliarúd kikapart magjaival és 50 dkg kávéfagyival. Keverjünk össze 2 dl kávét 1 dl mandulalikőrrel. Mártsunk a kávéba 20 dkg babapiskótát, és a mascarponés fagyival felváltva rétegezzük szögletes üvegtálba. Tegyük a fagyasztóba egy éjszakára.
2. A grillázshoz karamellizáljunk 10 dkg cukrot 1/2 ek mézzel. Keverjünk hozzá 6 dkg török mogyorót, majd simítsuk olajjal megkent alufóliára. Ha megszilárdult, törjük kis darabokra. Vegyük ki a fagyasztóból a desszertet, majd tegyük a tálat forró vízbe pár másodpercre. Fordítsuk ki belőle az édességet, és díszítsük a grillázzsal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése