2011. július 1., péntek

Epres-joghurtos desszert

Hozzávalók 12 szelethez:
30 g színtelen zselatin, 25 dkg eper, 5 dl tejszínes joghurt, 3 ek citromlé, 6 ek cukor, 5 dl tejszín, 1 zacskó vaníliás cukor, 1 csomag habfixáló, folpack
Fotó: archív
Elkészítése:
1. A zselatint hideg vízbe áztatjuk. Közben az epret megmossuk, néhány szép szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit kicsumázzuk és felkockázzuk.

2. A joghurtot a citromlével meg a cukorral ízesítjük, majd a zselatint alacsony hőfokon feloldjuk, elkeverjük 2 evőkanál joghurtkrémben, majd cseppenként a maradék joghurtkrémbe vegyítjük, és kb. 20 percre a hűtőszekrénybe állítjuk.

3. A tejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval, és közben beleszórjuk a vaníliás cukrot is. A tejszínhabba forgatjuk az eperdarabokat.

4. Egy őzgerincformát kiöblítünk hideg vízzel. Folpackkal kibéleljük, belesimítjuk a krém felét, rátesszük a tejszínhab kb. kétharmadát, erre jöhet a krém másik fele, majd a maradék tejszínhab. Kidíszítjük a félretett eperrel, és kb. 1 órára visszatesszük a hűtőszekrénybe.

 A recept a Blikk Nők Konyhája magazinból való.

Nincsenek megjegyzések: