2011. július 1., péntek

Morzsás szeder-vörös áfonya pite



bogyó
Elkészítés:
1. Szitáljunk át 30 dkg lisztet 1 tasak sütőporral, majd adjunk hozzá 18 dkg cukrot, 1 tasak vaníliás cukrot és 1 db tojást. Dolgozzuk simára a tésztát 4 ek olajjal és 2,5 dl tejjel.
2. Nyomkodjuk a tésztát egy kivajazott és kilisztezett tepsibe. Osszunk el rajta egyenletesen 80 dkg megtisztított szedret és 10 dkg aszalt vörös áfonyát. Gyúrjunk össze 7-7 dkg lisztet, porcukrot és vajat úgy, hogy nagyobb darabokat kapjunk, és szórjuk ezt is a tésztára.
3. Süssük 180 fokos sütőben aranybarnára kb. 30 perc alatt. Ha kihűlt, porcukorral megszórva tálaljuk.
Elkészítés: 50 perc, 20 szelethez, egy szelet: 197 kcal


Forrás:Blikk Nők Konyha júniusi száma


Nincsenek megjegyzések: