2011. július 3., vasárnap

Ribizlis muffin / 12db /

Hozzávalók
25dkg teljes kiőrlésű liszt
1 /2 cs sütőpor
1tk szódabikarbóna
2db tojás
2dl joghurt vagy tejfől
10dkg cukor
10dkg vaj
 csipet só
 25dkg ribizli
12db muffinpapír
Elkészítés
A sütőt 180c-ra ( a hőlégkeveréses sütőt 160c-ra előmelegítjük.A formába papír sütőformákat teszünk,vagy kikenjük vajjal a mélyedéseket.A lisztet összekeverjük a sütőporral,szódabikarbónával,és átszitáljuk.A ribizlit villával leszemezzük és megmossuk.A puha vajat habosra keverjük a cukorral,csipet sóval,hozzáadjuk a tojást,a joghurtot,majd alaposan összekeverjük.Hozzáadjuk a ribizlit,majd gyorsan és csak rövid ideig belekeverjük a lisztet.A tésztát a mélyedésekbe töltjük.A sütőben / középen / 20-25 percig sütjük.A sütőből kivéve 5-10 percig pihentetjük,tetszés szerint díszítve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: