2011. július 3., vasárnap

Halfalatok zöldborsópürével

Hozzávalók 4 személyre
10 dkg liszt
7,5 dkg étkezési keményítő
½ tk sütőpor
só, bors
2 ek citromlé
3-4 ek vaj
60 dkg tengeri halfilé
1 vöröshagyma
1 tk ételízesítő
50 dkg mirelit zöldborsó
4 ág menta
kb. 1 l étolaj a sütéshez
Elkészítése:

1. A keményítővel, a sütőporral és 1 tk sóval elvegyített lisztet simára keverjük a citromlével és kb. 1,8 dl vízzel. A halfilét falatnyi darabokra vágjuk.
2. A püréhez apróra kockázzuk a vöröshagymát, és egy kisebb edényben felhevítjük a vajat. Üvegesre pároljuk rajta a hagymakockát, felöntjük 2 dl vízzel, majd az ételízesítővel meg a borsóval együtt felforraljuk, és 5-7 percig főzzük. Beleszórjuk a felaprított mentaleveleket, rúdmixerrel pürésítjük, és megsózzuk, megborsozzuk. Melegen tartjuk.
3. Az olajat fritőzben 180 fokosra hevítjük. A villára tűzött haldarabokat a tésztába mártjuk, és adagonként kb. 5 percig sütjük az olajban. Közben egyszer megfordítjuk, majd konyhai papírtörlőre szedjük őket. Végül a halfalatokat a zöldborsópürével együtt tálaljuk. Pirított burgonya és remuládmártás illik hozzá.


kb. 45 perc

egyszerű
kb. 570 kcal / adag

Recept forrás:Ínyenc magazin

Nincsenek megjegyzések: