2011. július 3., vasárnap

Lecsó télire

Hozzávalók 
1kg paprika
50dkg paradicsom
20dkg vöröshagyma
zsír,só,bors
őrölt fűszerpaprika 
szalicil
 Elkészítés
  1. Alaposan megmosott,lecsöpögtetett paprikát kicsumázzuk és karikákra vagy szeletekre vágjuk.A paradicsomot megmossuk,és szintén feldaraboljuk.A hagymát megtisztítjuk,kockára vágjuk és a zsíron üvegesre pároljuk. 
  2. Ízlés szerinti mennyiségű őrölt fűszerpaprikát adunk hozzá,beletesszük az elkészített paprikát és rövid ideg együtt pároljuk,majd hozzá keverjük a paradicsomot ízlés szerint sózzuk borsozzuk,és készre főzzük. 
  3. A végén kevés tartósítószert keverünk hozzá,forrón töltjük az előmelegített üvegekbe,lezárjuk és száraz duntszban hagyjuk kihűlni.

Nincsenek megjegyzések: