Hozzávalók
tészta:
- 20 dkg margarin
- 2 evőkanál méz
- 4 db tojás
- 12 g szódabikarbóna
- 20 dkg cukor
- 1 dl tej
- 60 dkg liszt
krém:
- 6 dl tej
- 5 - 6 evőkanál liszt
- 15 dkg cukor
- 20 dkg margarin
- 3 teáskanál kakaópor
- ízlés szerint rum,vagy rumaroma
máz:
- 20 dkg étcsokoládé
- 1 dl tejszín
- 5 dkg margarin
Elkészítés
- A krémhez 5 dl tejet felforralunk,a maradék tejben elkeverjük lisztet és a kristálycukrot,majd a lisztes péppel besűrítjük a forró tejet.A kész tejpépet félretesszük kihűlni.
- A tésztához a margarint,a mézet és a szódabikarbónát egy hőálló edényben vízgőz felett megolvasztjuk.A tűzről levéve hozzádolgozzuk a cukrot a tojásokat,a tejet és a lisztet,tésztává gyúrjuk.Négy egyenlő részre osztjuk.Sütőpapírral fedett tepsiken mindegyiket kb. 30 x 40 cm nagyságúra nyújtjuk,majd 180 C - ra előmelegített sütőben megsütjük 6 - 8 perc alatt. Négy db lapot készítünk.
- A krémhez kihabosítjuk a puha margarint,belekeverjük a kihűlt tejpépet és a rumot,simára keverjük.A krémet 3 egyenlő részre osztjuk,az első részbe 2 teáskanál kakaóport,a második részbe 1 teáskanál kakaóport keverünk,a harmadik rész natúr marad.
- A tésztalapok betöltésekor az alsó lapra kerül a sötétebb kakaós krém,a középsőre a világosabb krém,a felsőre a pedig világos krém.A negyedik lappal befedjük,végül a tetejére csokimázat teszünk a hozzávalók összemelegítésével.Másnap szeleteljük.
Elkészítési idő: 120 perc
Mennyiség:6 fő
Költség: kb. 800 ft
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése