2016. január 6., szerda

Lengyel szelet


Hozzávalók
 
tészta:
  • 20 dkg margarin
  • 2 evőkanál méz
  • 4 db tojás
  • 12 g szódabikarbóna
  • 20 dkg cukor
  • 1 dl tej
  • 60 dkg liszt
krém:
  • 6 dl tej
  • 5 - 6 evőkanál liszt
  • 15 dkg cukor
  • 20 dkg margarin
  • 3 teáskanál kakaópor
  • ízlés szerint rum,vagy rumaroma
máz:
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 1 dl tejszín
  • 5 dkg margarin
Elkészítés
 
  1. A krémhez 5 dl tejet felforralunk,a maradék tejben elkeverjük lisztet és a kristálycukrot,majd a lisztes péppel besűrítjük a forró tejet.A kész tejpépet félretesszük kihűlni.
  2. A tésztához a margarint,a mézet és a szódabikarbónát egy hőálló edényben vízgőz felett megolvasztjuk.A tűzről levéve hozzádolgozzuk a cukrot a tojásokat,a tejet és a lisztet,tésztává gyúrjuk.Négy egyenlő részre osztjuk.Sütőpapírral fedett tepsiken mindegyiket kb. 30 x 40 cm nagyságúra nyújtjuk,majd 180 C - ra előmelegített sütőben megsütjük 6 - 8 perc alatt. Négy db lapot készítünk.
  3. A krémhez kihabosítjuk a puha margarint,belekeverjük a kihűlt tejpépet és a rumot,simára keverjük.A krémet 3 egyenlő részre osztjuk,az első részbe 2 teáskanál kakaóport,a második részbe 1 teáskanál kakaóport keverünk,a harmadik rész natúr marad.
  4. A tésztalapok betöltésekor az alsó lapra kerül a sötétebb  kakaós krém,a középsőre a világosabb krém,a felsőre a pedig világos krém.A negyedik lappal befedjük,végül a tetejére csokimázat teszünk a hozzávalók összemelegítésével.Másnap szeleteljük.
 
 
Elkészítési idő: 120 perc
Mennyiség:6 fő
Költség: kb. 800 ft
 

Nincsenek megjegyzések: