2016. január 6., szerda

Narancsos csokoládés trüffel



Hozzávalók
 
  • 1 dl habtejszín
  • 2 kisebb narancs reszelt héja
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg kakaópor
  • 12 dkg margarin
  • beforgatáshoz:kakaópor,porcukor,színes tortadara
Elkészítés
 
  1. A tejszínt a narancshéjjal a cukorral,és az étcsokoládéval egy lábosban felforraljuk,majd a tűzről levéve habverővel hozzákeverjük a kakaóport,végül a puha margarint.Addig keverjük amíg teljesen egynemű,fényes masszát nem kapunk.Egy tálcára borítjuk, és 2 - 3 órára óra hűtőbe tesszük dermedni.
  2. A masszából dermedés után kiskanállal kis halmokat veszünk a tenyerünkbe,golyókat formálunk belőle,és tetszés szerint kakaóporba,porcukorba,vagy színes tortadarába forgatjuk.
  3. Tálalásig hűtőbe tesszük.
 
 
Elkészítési idő: 30 perc + hűtés
Mennyiség:4 - 6 fő
Költség: kb. 600 ft
 

Nincsenek megjegyzések: