Hozzávalók ( kb. 40 - 50 db )
- 1 dl habtejszín
- 2 kisebb narancs reszelt héja
- 10 dkg cukor
- 10 dkg kakaópor
- 12 dkg margarin
- 10 dkg reszelt vagy durvára vágott mandula a beforgatáshoz
Elkészítés
- A tejszínt a reszelt narancshájjal és a cukorral egy lábasba felforraljuk,majd tűzről levéve habverővel hozzákeverjük a kakaóport,végül a puha margarint.Addig keverjük,amíg teljesen egynemű,fényes masszát nem kapunk.Egy tálcára borítjuk, 2 - 3 órára a hűtőbe tesszük dermedni.
- A szeletelt vagy durvára aprított mandulát egy tepsire borítva sütőben megpirítjuk,majd hagyjuk kihűlni.
- A masszából dermedés után kiskanállal kis halmokat veszünk a tenyerünkbe,és golyókat formálunk belőle,és a pirított mandulába forgatjuk.
Elkészítési idő: 30 perc + hűtés
Mennyiség:4 - 6 fő
Költség: kb. 600 ft
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése