2011. május 20., péntek

Paradicsomos spagetti húsgombóccal

Hozzávalók:
1db kis fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
olívaolaj
2db kis doboz hámozott,darabolt paradicsom
50dkg spagetti
50dkg darált sertéshús
ízlés szerint só,fekete bors,oregánó
1cs petrezselyem
Elkészítés
  1. A hagymát finomra vágjuk,és a zúzott fokhagymával együtt kevés olívaolajon üvegesre pirítjuk.Hozzáadjuk a paradicsomot,valamint 2dl vizet,ízesítjük sóval,borssal és oregánóval.Lassú tűzön időnként megkevergetve,1 órán át főzzük.
  2.  Közben a darált húst összekeverjük a sóval,borssal,finomra vágott petrezselyemmel.Alaposan összegyúrjuk és gyűszűnyi gombócokat formálunk belőle.Serpenyőben olívaolajat forrósítunk,és több részletben megpirítjuk a gombócokat,majd 20 percig főzzük a paradicsomszószban.
  3. A tésztát a csomagoláson található idő szerint kifőzzük sós vízben,majd összekeverjük a paradicsomos húsgolyókkal.
Szeretem az olaszos ételeket és ezt a receptet már régóta ki szerettem volna bróbálni.Hát,most sikerült.

Nincsenek megjegyzések: