2015. január 4., vasárnap

Pehely kifli


Hozzávalók: kb. 80 db-hoz
  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 6 evőkanál hideg tej
  • 1 evőkanál 10% - os ecet
Töltelék:
  • 15 dkg cukor 
  • 1 dl tej
  • 1 db citrom héj
  • 25 dkg darált dió,mák vagy mandula
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 1 üveg kemény szilvalekvár
Elkészítés
  1. A lisztet a rámával elmorzsoljuk,hozzáadjuk a hideg tejet és az ecetet.A tésztát jól kidolgozzuk,majd 8 részre (gombócokat készítünk ) osztjuk és 2 órát hűtőben pihentetjük.Ezután a gombócokat ( 1 gombócból 10 kifli jön ki ) kinyújtjuk és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk megtöltjük dió,mák,vagy mandulatöltelékkel.Tölthetjük akár kemény szilvalekvárral,rummal ízesített gesztenyemasszával.
  2. A kész kifliket zsírpapírral bélelt sütőlemezre rakjuk, előmelegített sütőbe megsütjük,majd még melegen vaníliás porcukorral meghintjük.
  3. Töltelék:A cukrot a tejben felfőzzük,citrom héjjal ízesítjük,majd a darált dióval összekeverjük.A tölteléket hűtsük ki felhasználás előtt.A mák és a mandulatölteléket ugyan így készítjük el.
Ekészítési idő:60 perc
Mennyiség:4 - 6 fő
Költség:Kb.1000 forint

Nincsenek megjegyzések: