- 40 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 6 evőkanál hideg tej
- 1 evőkanál 10% - os ecet
Töltelék:
- 15 dkg cukor
- 1 dl tej
- 1 db citrom héj
- 25 dkg darált dió,mák vagy mandula
- 25 dkg gesztenyemassza
- 1 üveg kemény szilvalekvár
Elkészítés
- A lisztet a rámával elmorzsoljuk,hozzáadjuk a hideg tejet és az ecetet.A tésztát jól kidolgozzuk,majd 8 részre (gombócokat készítünk ) osztjuk és 2 órát hűtőben pihentetjük.Ezután a gombócokat ( 1 gombócból 10 kifli jön ki ) kinyújtjuk és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk megtöltjük dió,mák,vagy mandulatöltelékkel.Tölthetjük akár kemény szilvalekvárral,rummal ízesített gesztenyemasszával.
- A kész kifliket zsírpapírral bélelt sütőlemezre rakjuk, előmelegített sütőbe megsütjük,majd még melegen vaníliás porcukorral meghintjük.
- Töltelék:A cukrot a tejben felfőzzük,citrom héjjal ízesítjük,majd a darált dióval összekeverjük.A tölteléket hűtsük ki felhasználás előtt.A mák és a mandulatölteléket ugyan így készítjük el.
Ekészítési idő:60 perc
Mennyiség:4 - 6 fő
Költség:Kb.1000 forint
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése