2015. január 4., vasárnap

Narancsos máktorta


Hozzávalók
Tészta:
  • 4 db tojás
  • 16 dkg porcukor
  • 40 dkg darált mák
  • 12 dkg liszt + a formához
  • 1 csomag sütőpor
  • 12,5 dkg margarin + a formához
  • 2 db kisebb alma ( reszelve )
  • 4 dkg mazsola
  • 1 db narancs reszelt héja
  • 1 dl joghurt
  • 1 üveg ( kb.50 dkg ) narancslekvár vagy bármilyen sűrű lekvár
Máz:
  • 10 - 10 dkg étcsokoládé és fehér csokoládé 
  • 5 - 5 dkg margarin
Elkészítés
  1. A tojásokat kettéválasztjuk,a fehérjéket habbá verjük,amikor már kemény a hab,belekeverjük a porcukrot,és olvadásig együtt verjük tovább.A mákot ,a lisztet,a sütőport egy tálban elkeverjük.A margarint megolvasztjuk, a tojássárgájával a reszelt almával a mazsolával,a narancshéjjal és a joghurttal elkeverjük.A habot elkeverjük az almás résszel,majd a lisztes keveréket is beleforgatjuk.A masszát a kikent,kilisztezett  22 - 24 cm átmérőjű formába töltjük,és 160 C -ra előmelegített sütőben 45 - 50 percig sütjük.Mivel igen szaftos tészta,nem tűpróbával ellenőrizzük,hanem akkor jó,ha a tetejét a tenyerünkkel megnyomkodva rugalmasan vissza jön.
  2. Amikor langyosra hűlt,a formából kivesszük,és 3 lapba vágjuk.A lekvárral megtöltjük és körbe kenjük.
  3. A csokoládékat külön - külön egy lábosban a margarinnal kevergetve addig melegítjük,amíg a csokoládék teljesen elolvadnak,majd először az étcsokoládét tesszük a tortára,mikor megdermedt utána a fehér csokoládéval vonjuk be a tortát.Tálalás előtt 1 órára hűtőbe tesszük dermedni. 
Elkészítési idő:60 perc
Mennyiség:4 - 6 fő
Költség: Kb.1500 forint

Nincsenek megjegyzések: