Tészta:
- 4 db tojás
- 16 dkg porcukor
- 40 dkg darált mák
- 12 dkg liszt + a formához
- 1 csomag sütőpor
- 12,5 dkg margarin + a formához
- 2 db kisebb alma ( reszelve )
- 4 dkg mazsola
- 1 db narancs reszelt héja
- 1 dl joghurt
- 1 üveg ( kb.50 dkg ) narancslekvár vagy bármilyen sűrű lekvár
Máz:
- 10 - 10 dkg étcsokoládé és fehér csokoládé
- 5 - 5 dkg margarin
Elkészítés
- A tojásokat kettéválasztjuk,a fehérjéket habbá verjük,amikor már kemény a hab,belekeverjük a porcukrot,és olvadásig együtt verjük tovább.A mákot ,a lisztet,a sütőport egy tálban elkeverjük.A margarint megolvasztjuk, a tojássárgájával a reszelt almával a mazsolával,a narancshéjjal és a joghurttal elkeverjük.A habot elkeverjük az almás résszel,majd a lisztes keveréket is beleforgatjuk.A masszát a kikent,kilisztezett 22 - 24 cm átmérőjű formába töltjük,és 160 C -ra előmelegített sütőben 45 - 50 percig sütjük.Mivel igen szaftos tészta,nem tűpróbával ellenőrizzük,hanem akkor jó,ha a tetejét a tenyerünkkel megnyomkodva rugalmasan vissza jön.
- Amikor langyosra hűlt,a formából kivesszük,és 3 lapba vágjuk.A lekvárral megtöltjük és körbe kenjük.
- A csokoládékat külön - külön egy lábosban a margarinnal kevergetve addig melegítjük,amíg a csokoládék teljesen elolvadnak,majd először az étcsokoládét tesszük a tortára,mikor megdermedt utána a fehér csokoládéval vonjuk be a tortát.Tálalás előtt 1 órára hűtőbe tesszük dermedni.
Elkészítési idő:60 perc
Mennyiség:4 - 6 fő
Költség: Kb.1500 forint
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése