Tészta:
- 15 dkg kristálycukor
- 2 evőkanál méz
- 0,5 dl tej
- 1 kiskanál keserű kakaópor
- 10 dkg margarin
- 1 db tojás
- 45 dkg liszt
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
Nyújtáshoz:
- egy kevés liszt
Krém:
- 5 dl tej
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 dl ( 10 dkg ) rétesliszt
- 20 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 1 citrom reszelt héja ( pár csepp leve )
Máz:
- 10 dkg étcsokoládé
- 5 dkg margarin
- 0,5 dl főzőtejszín
Elkészítés
- A tésztához valókat a liszt és a szódabikarbóna kivételével tűzálló tálba téve ,majd gőz fölött kb. 15 perc alatt kicsit sűrű enyhén karamellszínű masszává főzzük.
- A tűzről levéve azonnal összegyúrjuk a szódabikarbónával elkevert liszttel.Nyomban 4 részre osztjuk,és enyhén meglisztezett gyúrólapon egyenként kb.23 x 30 cm-es lapokká nyújtjuk.Előmelegített sütőben,( 170c,légkeveréses sütőben 155c ) 5 percig sütjük vigyázva ,mert gyorsan megéghet.A másik 3 lapot ugyan így sütjük meg.
- A krémhez a tejet a vaníliás cukorral ízesítve fölforraljuk.A réteslisztet folyamatos keverés közben beleszórjuk,és 4 5 perc alatt sűrűre főzzük,majd hagyjuk teljesen kihűlni.
- A puha margarint először magában,majd a porcukorral keverjük habosra.A tejpépet evőkanalanként beledolgozzuk,majd a hozzáadjuk a reszelt citrom héjat és pár csepp levét.
- A kisült lapokat ezzel a krémmel egymásra rétegezzük.A mázhoz valókat 3 - 4 perc alatt simára főzzük,majd a tészta tetejére kenjük.Letakarva legalább 1 éjszakára hűtőbe tesszük,másnap szeleteljük.
Ekészítési idő:180 perc
Mennyiség:4 fő
Költség:Kb.1000 forint
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése