2015. január 4., vasárnap

Gombás burgonyaleves


Hozzávalók
  • 25 dkg sampinyongomba
  • 25 dkg burgonya
  • 1-1 szál sárgarépa és fehérrépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanál ételízesítő
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 csokor kapor
  • 1 púpozott evőkanál liszt
  • csipetnyi cukor
  • ízlés szerint törött bors
Elkészítés
  1. A gombát megtisztítjuk és vékony szeletekre vágjuk.A megtisztított zöldséget és a burgonyát felkockázzuk.A vöröshagymát finomra metéljük.A tejfölt és a lisztet néhány evőkanál vízzel simára keverjük.
  2. Forró olajon a hagymát üvegesre fonnyasztjuk.Hozzáadjuk a zöldséget és a gombát.Meghintjük ételízesítővel,lefedjük és saját levében puhára pároljuk.
  3. Ezután 7,5 dl vízzel felöntjük,borssal ízesítjük,és felforraljuk.5 percig főzzük,majd hozzáadjuk a burgonyát is.További 15 percig főzzük,végül beleöntjük a lisztes tejfölt,és beleszórjuk a finomra vágott kaprot.Tálaláskor külön is megtejfölözhetjük.
Kapor helyett petrezselyemmel is elkészíthetjük.
Elkészítési idő:kb.45perc
Mennyiség:4fő
Költség:kb.800ft

Nincsenek megjegyzések: