- 25 dkg sampinyongomba
- 25 dkg burgonya
- 1-1 szál sárgarépa és fehérrépa
- 1 fej vöröshagyma
- 2 dl tejföl
- 2 evőkanál ételízesítő
- 2 evőkanál olaj
- 1 csokor kapor
- 1 púpozott evőkanál liszt
- csipetnyi cukor
- ízlés szerint törött bors
Elkészítés
- A gombát megtisztítjuk és vékony szeletekre vágjuk.A megtisztított zöldséget és a burgonyát felkockázzuk.A vöröshagymát finomra metéljük.A tejfölt és a lisztet néhány evőkanál vízzel simára keverjük.
- Forró olajon a hagymát üvegesre fonnyasztjuk.Hozzáadjuk a zöldséget és a gombát.Meghintjük ételízesítővel,lefedjük és saját levében puhára pároljuk.
- Ezután 7,5 dl vízzel felöntjük,borssal ízesítjük,és felforraljuk.5 percig főzzük,majd hozzáadjuk a burgonyát is.További 15 percig főzzük,végül beleöntjük a lisztes tejfölt,és beleszórjuk a finomra vágott kaprot.Tálaláskor külön is megtejfölözhetjük.
Kapor helyett petrezselyemmel is elkészíthetjük.
Elkészítési idő:kb.45perc
Mennyiség:4fő
Költség:kb.800ft
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése