2015. január 4., vasárnap

Szepesi szelet






Hozzávalók
  • 20 dkg cukor
  • 15 dkg vaj
  • 3 db tojás
  • 3 evőkanál meleg víz
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 8 dkg sótlan darált mogyoró
  • 3 dkg sótlan durvára vágott mogyoró
  • kristálycukor
Elkészítés
  1. A cukrot a vajjal,a tojások sárgájával,3 evőkanál meleg vízzel, a vaníliás cukorral habosra keverjük.Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet,a darált mogyorót,és a tojások fehérjének kemény habját.
  2. Vajazott vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük,durvára vágott mogyoróval és kristály cukorral megszórva előmelegített sütőbe 180fokon kb. 25 - 30 percig sütjük.Kihűlés után szeleteljük.
    Elkészítési idő:kb.50perc
    Mennyiség:4fő
    Költség:kb.700ft

Nincsenek megjegyzések: