2015. január 4., vasárnap

Almás túrótorta


Hozzávalók
Tészta:
  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg margarin
  • 5 dkg porcukor
  • 1 db tojássárgája
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipet só
Töltelék:
  • 50 dkg tehéntúró
  • 15 dkg kristálycukor
  • 3 db tojás
  • 2 - 3 evőkanál búzadara
  • 5 dkg mazsola
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db citrom reszelt héja
Tetejére:
  • 50 dkg alma
Elkészítés:
  1. A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk és 1 órára hűtőbe tesszük,majd kibélelünk vele egy tortaformát.
  2. A túrót simára keverjük a kristálycukorral,vaníliás cukorral a tojások sárgájával,hozzáadjuk a habbá vert fehérjét,a reszelt citrom héjat,a búzadarát,és mazsolát szórunk bele.
  3. A masszát a tésztával kibélelt tortaformába öntjük.Tetejére megtisztított vékony szeletekre vágott almát teszünk,és forró sütőben megsütjük.
Ekészítési idő:90 perc
Mennyiség:4 fő
Költség:Kb.1000 forint

Nincsenek megjegyzések: