Tészta:
- 15 dkg liszt
- 10 dkg margarin
- 5 dkg porcukor
- 1 db tojássárgája
- 1 csomag vaníliás cukor
- csipet só
Töltelék:
- 50 dkg tehéntúró
- 15 dkg kristálycukor
- 3 db tojás
- 2 - 3 evőkanál búzadara
- 5 dkg mazsola
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 db citrom reszelt héja
Tetejére:
- 50 dkg alma
Elkészítés:
- A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk és 1 órára hűtőbe tesszük,majd kibélelünk vele egy tortaformát.
- A túrót simára keverjük a kristálycukorral,vaníliás cukorral a tojások sárgájával,hozzáadjuk a habbá vert fehérjét,a reszelt citrom héjat,a búzadarát,és mazsolát szórunk bele.
- A masszát a tésztával kibélelt tortaformába öntjük.Tetejére megtisztított vékony szeletekre vágott almát teszünk,és forró sütőben megsütjük.
Ekészítési idő:90 perc
Mennyiség:4 fő
Költség:Kb.1000 forint
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése