2015. január 4., vasárnap

Habcsókos linzer


Hozzávalók
Tészta:
  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 db tojássárgája
  • 1 db reszelt citromhéj
Habcsók:
  • 2 db tojásfehérje
  • 18 dkg kristálycukor
Töltelék:
  • 1 üveg lekvár
Elkészítés
  1. Tészta:A hozzávalókból linzertésztát készítünk,és kb.3mm vékonyra  nyújtjuk.Karikákat szaggatunk belőle,sütőpapíros tepsire tesszük és kisütjük.Miután kihűlt 2-2-őt bármilyen lekvárral összeragasztunk,és visszahelyezzük őket a sütő lemezre.
  2. Habcsók:12 dkg cukrot kevés vízzel ( éppen,hogy ellepje a cukrot ) sűrűre főzzük.Ezt kis lángon végezzük,nehogy karamellizálódjon a cukor,mert akkor nem lesz szép fehér a habunk.Kevergetni nem szabad!
  3. Közben a tojásfehérjét a maradék 6 dkg cukorral kemény habbá verjük.Lassan csurgatva hozzáadjuk a főzött cukrot.A főzött cukorral együtt még egy rövid ideig a habot tovább verjük.Ezután lekvárral összeragasztott linzerkarikák tetejét habcsókkal vonjuk be.
  4. Utána a sütő legalacsonyabb fokozatán nem túl sokáig szárítjuk.
Elkészítési idő:60 perc
Mennyiség:4 - 6 fő
Költség: Kb.800 forint

Nincsenek megjegyzések: