- 5 db nagyobb burgonya
- 2 db közepes sárgarépa
- 2 db tojás
- 3-4 púpozott evőkanál liszt (vagy amennyit felvesz)
- ízlés szerint só,bors
- 2-3 cikk fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- olaj a sütéshez
- tejföl a tálaláshoz
Elkészítés
- A Burgonyát és a sárgarépát megtisztítjuk nagy lyukú reszelőn lereszeljük.A petrezselymet megmossuk és finomra vágjuk.
- Tálba téve a reszelt burgonyát ,sárgarépát és az apróra vágott petrezselymet,hozzáadjuk a lisztet,a tojásokat,Ízlés szerint sózzuk borsozzuk,majd belereszeljük a fokhagymát is.
- Jól összekeverjük és evőkanállal forró olajban szaggatjuk,majd szét lapítva és szép pirosra,ropogósra sütjük.Tejföllel tálaljuk.Elkészítési idő:kb.45percMennyiség:4főKöltség:kb.500ft
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése