2015. január 4., vasárnap

Sárgarépás burgonya tócsi


Hozzávalók
  • 5 db nagyobb burgonya
  • 2 db közepes sárgarépa
  • 2 db tojás
  • 3-4 púpozott evőkanál liszt (vagy amennyit felvesz)
  • ízlés szerint só,bors
  • 2-3 cikk fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • olaj a sütéshez
  • tejföl a tálaláshoz
Elkészítés
  1. A Burgonyát és a sárgarépát megtisztítjuk nagy lyukú reszelőn lereszeljük.A petrezselymet megmossuk és finomra vágjuk.
  2. Tálba téve a reszelt burgonyát ,sárgarépát és az apróra vágott petrezselymet,hozzáadjuk a lisztet,a tojásokat,Ízlés szerint sózzuk borsozzuk,majd belereszeljük a fokhagymát is.
  3. Jól összekeverjük és evőkanállal  forró olajban szaggatjuk,majd szét lapítva és szép pirosra,ropogósra sütjük.Tejföllel tálaljuk.
    Elkészítési idő:kb.45perc
    Mennyiség:4fő
    Költség:kb.500ft

Nincsenek megjegyzések: