Tészta:
- 22 dkg porcukor
- csipetnyi só
- 1 evőkanál rum
- 32 dkg liszt
- 8 dkg darált mandula
- 2 db tojássárga
- 1 teáskanál mandula ízű aroma
- 1 csomag sütőpor
- 20 dkg vaj
Töltelék:
- 20 dkg marcipánmassza
- 1 db narancs
- kevés porcukor a nyújtáshoz
- 10 dkg savanykás lekvár
Teteje:
- 2 db tojásfehérje
- 15 dkg porcukor
- 2 evőkanál kandírozott narancshéj
Elkészítés
- A tésztához valókat összegyúrjuk,majd fóliába csomagolva fél órán át hűvös helyen pihentetjük.Ezután lisztezett deszkán kb. 2 mm vastagra nyújtjuk,és csillagokat szúrunk ki belőle.
- A csillagokat sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük,és előmelegített sütőben 180 fokon 5 - 6 perc alatt halvány sárgára sütjük.A marcipánmasszát a narancs lereszelt héjával és kevés narancslével ízesítjük,majd jól összegyúrjuk.Porcukorral meghintett deszkán kb. 3 mm vastagra nyújtjuk,és csillagkiszúróval éppen feleannyi csillagot készítünk belőle,mint ahány tészta csillagunk van.
- Összeállítjuk a süteményeket:egy tésztacsillagra egy kis lekvárt kenünk,ráhelyezünk egy marcipáncsillagot,erre megint egy és t egy pici lekvár és egy tésztacsillag kerül.A tojásfehérjéket porcukorral sűrű masszává keverjük,és a csillagok tetejére kenjük.Az apróra vágott cukrozott narancshéjat szórunk rá,és szikkadni hagyjuk.
Ekészítési idő:60 perc + sütés
Mennyiség:4 fő
Költség:Kb.1000 forint
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése