2015. január 4., vasárnap

Csodacsillag


Hozzávalók
Tészta:
  • 22 dkg porcukor
  • csipetnyi só
  • 1 evőkanál rum
  • 32 dkg liszt 
  • 8 dkg darált mandula
  • 2 db tojássárga
  • 1 teáskanál mandula ízű aroma
  • 1 csomag sütőpor
  • 20 dkg vaj
Töltelék:
  • 20 dkg marcipánmassza
  • 1 db narancs 
  • kevés porcukor a nyújtáshoz
  • 10 dkg savanykás lekvár
Teteje:
  • 2 db tojásfehérje
  • 15 dkg porcukor
  • 2 evőkanál kandírozott narancshéj
Elkészítés
  1. A tésztához valókat összegyúrjuk,majd fóliába csomagolva fél órán át hűvös helyen pihentetjük.Ezután lisztezett deszkán kb. 2 mm vastagra nyújtjuk,és csillagokat szúrunk ki belőle.
  2. A csillagokat sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük,és előmelegített sütőben 180 fokon 5 - 6 perc alatt halvány sárgára sütjük.A marcipánmasszát a narancs lereszelt héjával és kevés narancslével ízesítjük,majd jól összegyúrjuk.Porcukorral meghintett deszkán kb. 3 mm vastagra nyújtjuk,és csillagkiszúróval éppen feleannyi csillagot készítünk belőle,mint ahány tészta csillagunk van.
  3. Összeállítjuk a süteményeket:egy tésztacsillagra egy kis lekvárt kenünk,ráhelyezünk egy marcipáncsillagot,erre megint egy és t egy pici lekvár és egy tésztacsillag kerül.A tojásfehérjéket porcukorral sűrű masszává keverjük,és a csillagok tetejére kenjük.Az apróra vágott cukrozott narancshéjat szórunk rá,és szikkadni hagyjuk.
Ekészítési idő:60 perc + sütés
Mennyiség:4 fő
Költség:Kb.1000 forint

Nincsenek megjegyzések: