Hozzávalók
- 5 dkg zsír
- 6 dkg liszt
- 7 dl házilag eltett paradicsom,vagy 10 dkg paradicsompüré
- 8 dkg cukor
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 db zeller levél
- só
Húsgombóc
- 40 dkg darált sertéshús
- 1 db tojás
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyemzöld
- só,bors ízlés szerint
- 1 l zöldségleves lé
Elkészítés
- Világos zsemleszínű rántást készítünk,amelyet paradicsommal és annyi vízzel engedünk fel,hogy összesen 13 - 14 dl levest kapjunk.
- A megtisztított vöröshagymát egészben nyersen beletesszük,hasonlóképpen a megmosott zellerlevelet,a sót és a cukrot,majd körülbelül fél óráig forraljuk.Ezután leszűrjük.
- Közben elkészítjük a húsgombócokat.A darált húst egy tálba helyezzük,majd hozzáadjuk a tojást,a reszelt fokhagymát,a megmosott és apróra vágott petrezselyemzöldet,végül ízlés szerint sózzuk borsozzuk és jól összekeverjük.Az 1 liter zöldségleves lében kifőzzük a húsgombócokat majd tálalásnál a tányérba téve ráöntjük a leszűrt paradicsom levet.
Elkészítési idő:60 perc
Mennyiség:4 fő
Költség: Kb.1000 forint
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése