2015. január 4., vasárnap

Paradicsomleves húsgombóccal



Hozzávalók
  • 5 dkg zsír 
  • 6 dkg liszt
  • 7 dl házilag eltett paradicsom,vagy 10 dkg paradicsompüré
  • 8 dkg cukor
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 db zeller levél
Húsgombóc
  • 40 dkg darált sertéshús
  • 1 db tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • só,bors ízlés szerint
  • 1 l zöldségleves lé
Elkészítés
  1. Világos zsemleszínű rántást készítünk,amelyet paradicsommal és annyi vízzel engedünk fel,hogy összesen 13 - 14 dl levest kapjunk.
  2. A megtisztított vöröshagymát egészben nyersen beletesszük,hasonlóképpen a megmosott zellerlevelet,a sót és a cukrot,majd körülbelül fél óráig forraljuk.Ezután leszűrjük.
  3. Közben elkészítjük a húsgombócokat.A  darált húst egy tálba helyezzük,majd hozzáadjuk a tojást,a reszelt fokhagymát,a megmosott és apróra vágott petrezselyemzöldet,végül ízlés szerint sózzuk borsozzuk és jól összekeverjük.Az 1 liter zöldségleves lében kifőzzük a húsgombócokat majd tálalásnál a tányérba téve ráöntjük a leszűrt paradicsom levet.
Elkészítési idő:60 perc
Mennyiség:4 fő
Költség: Kb.1000 forint

Nincsenek megjegyzések: