- 50 dkg darált sertéshús
- 1 db szikkadt zsemle
- 2 db tojás
- 2 - 3 gerezd fokhagyma
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 25 dkg savanyú káposzta
- só,bors
- 20 dkg bacon szalonna
Elkészítés
- Az apróra vágott vöröshagymát és reszelt fokhagymát forró olajban üvegere dinszteljük..A zsemlét vízbe áztatjuk,majd jól kinyomkodjuk és hozzákeverjük a nyers darált húshoz.
- A masszához adjuk a két tojást,a megdinsztelt hagymát,és a felaprított savanyú káposztát,sózzuk,borsozzuk majd jól összekeverjük.
- Az őzgerincformát kizsírozzuk,megszórjuk zsemlemorzsával és kibéleljük szalonnával,úgy hogy a szélei kilógjanak a formából.
- A masszát tegyük a kibélelt őzgerincformába és hajtsuk rá a lelógó szalonnát.Hosszában a tetejére is tegyünk szalonna csíkokat.Előmelegített sütőben ( 200 fokon ) 45 - 50 percig sütjük, egy sütőpapíros tepsire helyezve.Amikor megsült kifordítjuk az őzgerincformából a tepsire és addig pirítjuk míg a szalonna nem kap egy kis színt.
Elkészítési idő:60 perc
Mennyiség:4 - 6 fő
Költség: Kb.1500 forint
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése