2015. január 4., vasárnap

Savanyú káposztás vagdalt



Hozzávalók
  • 50 dkg darált sertéshús
  • 1 db szikkadt zsemle
  • 2 db tojás
  • 2 - 3 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 25 dkg savanyú káposzta
  • só,bors
  • 20 dkg bacon szalonna
Elkészítés
  1. Az apróra vágott vöröshagymát és reszelt fokhagymát forró olajban üvegere dinszteljük..A zsemlét  vízbe áztatjuk,majd jól kinyomkodjuk és hozzákeverjük a nyers darált húshoz.
  2. A masszához adjuk a két tojást,a megdinsztelt hagymát,és a felaprított savanyú káposztát,sózzuk,borsozzuk majd  jól összekeverjük.
  3. Az őzgerincformát kizsírozzuk,megszórjuk zsemlemorzsával és kibéleljük szalonnával,úgy hogy a szélei kilógjanak a formából.
  4. A masszát tegyük a kibélelt őzgerincformába és hajtsuk rá a lelógó szalonnát.Hosszában a tetejére is tegyünk szalonna csíkokat.Előmelegített sütőben ( 200 fokon ) 45 - 50 percig sütjük, egy sütőpapíros tepsire helyezve.Amikor megsült kifordítjuk az őzgerincformából a tepsire és addig pirítjuk míg a szalonna nem kap egy kis színt. 
Elkészítési idő:60 perc
Mennyiség:4 - 6 fő
Költség: Kb.1500 forint

Nincsenek megjegyzések: