2015. január 4., vasárnap

Céklás - Almás saláta



Hozzávalók
  • 30 dkg cékla
  • 30 dkg alma
  • 1 - 2 csipet só
  • 2 - 3 evőkanál méz  ( ízlés szerint )
  • késhegynyi őrölt kömény
  • 2 dl natúr joghurt
Elkészítés
  1. A céklát meg az almát megmossuk,meghámozzuk és vékony csíkokra lereszeljük,és kevés sóval ízesítjük.
  2. A cékla és az alma levet enged,ezt hagyjuk a salátában.Kevés fűszerköménnyel ízesítjük,majd ízlés szerint 1 - 2 evőkanál mézet adunk hozzá,és a végén a joghurttal jól összekeverjük.
  3. Legalább néhány órára behűtjük tálalás előtt,de 1 - 2 nap alatt még finomabbá érnek az ízek.
  4. A  salátát bármilyen húshoz adhatjuk köretként.
Elkészítési idő:30 perc
Mennyiség:4 fő
Költség: Kb.600 forint

Nincsenek megjegyzések: