2015. február 23., hétfő

Sajtos csiga


Hozzávalók
25 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
1 teáskanál só
1 csomag margarin
1 dl hideg tej
20 dkg reszelt sajt
Elkészítés
  1. A lisztben elmorzsoljuk a margarin felét,hozzáadjuk a sütőport,a sót,és 1 dl hideg tejjel alaposan összegyúrjuk.3 cipóra osztjuk.
  2. A margarin másik felét habosra keverjük,beleforgatjuk a reszelt sajtot.( a sajtkrémben zöld fűszert is tehetünk, pl. szárított petrezselymet.)
  3. A kis cipókat egyenként háztartási alufólián téglalap alakúra nyújtjuk,mindegyiket megkenjük a sajtos - margarinos krém egy- egy harmadával.Az alufólia segítségével feltekerjük mint a beiglit,ujjnyi vastag szeletekre vagdossuk,és zsírpapírral kibélelt tepsibe - kellő távolságra - egymás mellé fektetjük úgy, hogy a vágott fele kerüljön a tepsi aljára.Forró sütőben kisütjük.Különleges és finom.

Elkészítési idő:60 perc
Mennyiség:4 fő
Költség: Kb.800 forint

Nincsenek megjegyzések: