2015. február 23., hétfő

Almás pite




Hozzávalók
Tészta:
  • 40 dkg liszt
  • 1 db tojás + 1 db tojás a tészta megkenéséhez
  • 15 dkg zsír,vagy vaj
  • 2 dkg élesztő
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 csipet só
  • tej
Töltelék:
  • 2 kg alma
  • 1 db citrom 
  • 10 dkg porcukor
  • fahéj
  • 10 dkg darált háztartási keksz
Elkészítés
  1. A lisztből a tojással,zsírral,a megkelesztett élesztővel,a cukorral,csipet sóval,és annyi tejjel,hogy kalácstészta keménységű legyen,tésztát keverünk.Jól kidolgozzuk,azután megkelesztjük.
  2. A kelesztés után a tésztát két részre osztjuk.Az egyiket kinyújtva kibélelünk vele egy tepsit,és rákenjük a tölteléket.
  3. Töltelék:Az almát megtisztítjuk és lereszeljük.Tíz percig állni hagyjuk,majd kinyomkodjuk a levét és megpároljuk.Párolás közben hozzáadjuk a cukrot,a citrom reszelt héját, és levét,valamint a fahéjat.( A  töltelék alatt a darált keksszel meghintjük).
  4. A tészta másik feléből rácsot készítünk,a tetejére rakjuk,az egész tojással megkenjük a tésztát.
  5. Előmelegített sütőben 180 c-on 20 - 25 percig sütjük.Tálaláskor fahéjas porcukorral megszórhatjuk.

Elkészítési idő:60perc
Mennyiség:4 - 6 fő
Költség: Kb.800 forint

Nincsenek megjegyzések: