Hozzávalók
Tészta:
- 40 dkg liszt
- 1 db tojás + 1 db tojás a tészta megkenéséhez
- 15 dkg zsír,vagy vaj
- 2 dkg élesztő
- 1 evőkanál cukor
- 1 csipet só
- tej
Töltelék:
- 2 kg alma
- 1 db citrom
- 10 dkg porcukor
- fahéj
- 10 dkg darált háztartási keksz
Elkészítés
- A lisztből a tojással,zsírral,a megkelesztett élesztővel,a cukorral,csipet sóval,és annyi tejjel,hogy kalácstészta keménységű legyen,tésztát keverünk.Jól kidolgozzuk,azután megkelesztjük.
- A kelesztés után a tésztát két részre osztjuk.Az egyiket kinyújtva kibélelünk vele egy tepsit,és rákenjük a tölteléket.
- Töltelék:Az almát megtisztítjuk és lereszeljük.Tíz percig állni hagyjuk,majd kinyomkodjuk a levét és megpároljuk.Párolás közben hozzáadjuk a cukrot,a citrom reszelt héját, és levét,valamint a fahéjat.( A töltelék alatt a darált keksszel meghintjük).
- A tészta másik feléből rácsot készítünk,a tetejére rakjuk,az egész tojással megkenjük a tésztát.
- Előmelegített sütőben 180 c-on 20 - 25 percig sütjük.Tálaláskor fahéjas porcukorral megszórhatjuk.
Elkészítési idő:60perc
Mennyiség:4 - 6 fő
Költség: Kb.800 forint
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése