2015. február 23., hétfő

Sajtos pogácsa


Hozzávalók
  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 2 db tojássárgája + 1 db egész tojás a lekenéshez
  • 1 teáskanál só
  • 2 dl tejföl
  • 1 dl tej
  • 1 kávéskanál cukor
  • 3 dkg élesztő
  • 10 dkg reszelt sajt
Elkészítés
  1. A langyos tej - cukor keverékben az élesztőt felfuttatjuk.
  2. A lisztben elmorzsoljuk a margarint,hozzáadjuk a sót,a tojássárgákat és a reszelt sajt felét.A közepébe öntjük a tejfölt,végül a megkelt élesztőt,és rugalmas tésztává gyúrjuk.
  3. Kb. 1 cm vastagságúra kigyújtjuk,és összehajtogatjuk:alulról felfelé,fölülről lefelé,balról jobbra,jobbról balra.( a sorrend változhat,csak minden hajtogatásnál azonos legyen! )20 perces szünetekkel háromszor ismételjük meg a hajtogatást.
  4. Végül 2 cm vastagságúra kinyújtjuk,kis vagy közepes pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.A pogácsák tetejét késsel bevagdossuk,majd megkenjük sós,felvert tojással,a reszelt sajt másik felét ráhalmozzuk,és sütőpapírral bélelt tepsibe,előmelegített sütőben megsütjük.

Elkészítési idő:90 perc
Mennyiség:4 fő
Költség: Kb.800 forint

Nincsenek megjegyzések: