2015. február 23., hétfő

Meggyes pite




Hozzávalók
Tészta:
  • 25 dkg margarin
  • 1 db tojás + 1 db tojás a tészta megkenéséhez
  • 45 dkg liszt
  • 3 dkg élesztő
  • 7 dkg cukor
  • 1 csipet só
  • 1 dl tejföl
Töltelék
  • 1 kg kimagozott meggy
  • 10 dkg darált dió
  • 5 dkg édesmorzsa vagy ( zsemlemorzsa )
  • 1 csipetnyi fahéj
  • 15 dkg cukor
Elkészítés
  1. Tészta:A margarint lisztel elmorzsoljuk.Az élesztőt a tejfölben elkeverjük,majd a tojássárgájával,a cukorral és a sóval együtt a liszttel összedolgozott margarinhoz adjuk és meggyúrjuk a tésztát.Fél óráig hűvös helyen pihentetjük.
  2. A tésztát megfelezzük,az egyik felét a tepsinek megfelelő méretére nyújtjuk,belefektetjük a tepsibe és rá tesszük a tölteléket.A tészta másik feléből rácsot készítünk,a tetejére rakjuk,az egész tojást és a megmaradt fehérjét felverjük,majd ezzel megkenjük a tésztát.
  3. Előmelegített sütőben 180 c-on 20 - 25 percig sütjük.Tálaláskor fahéjas porcukorral megszórhatjuk.
  4. Töltelék:A meggyet jól lecsepegtetjük,kinyomkodjuk,ráhintjük a cukorral elkevert fahéjat,majd hozzákeverjük a diót és az édesmorzsát vagy zsemlemorzsát.

    Elkészítési idő:60 perc
    Mennyiség:4 - 6 fő
    Költség: Kb.800 forint

Nincsenek megjegyzések: