Hozzávalók
Tészta:
- 25 dkg margarin
- 1 db tojás + 1 db tojás a tészta megkenéséhez
- 45 dkg liszt
- 3 dkg élesztő
- 7 dkg cukor
- 1 csipet só
- 1 dl tejföl
Töltelék
- 1 kg kimagozott meggy
- 10 dkg darált dió
- 5 dkg édesmorzsa vagy ( zsemlemorzsa )
- 1 csipetnyi fahéj
- 15 dkg cukor
Elkészítés
- Tészta:A margarint lisztel elmorzsoljuk.Az élesztőt a tejfölben elkeverjük,majd a tojássárgájával,a cukorral és a sóval együtt a liszttel összedolgozott margarinhoz adjuk és meggyúrjuk a tésztát.Fél óráig hűvös helyen pihentetjük.
- A tésztát megfelezzük,az egyik felét a tepsinek megfelelő méretére nyújtjuk,belefektetjük a tepsibe és rá tesszük a tölteléket.A tészta másik feléből rácsot készítünk,a tetejére rakjuk,az egész tojást és a megmaradt fehérjét felverjük,majd ezzel megkenjük a tésztát.
- Előmelegített sütőben 180 c-on 20 - 25 percig sütjük.Tálaláskor fahéjas porcukorral megszórhatjuk.
- Töltelék:A meggyet jól lecsepegtetjük,kinyomkodjuk,ráhintjük a cukorral elkevert fahéjat,majd hozzákeverjük a diót és az édesmorzsát vagy zsemlemorzsát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése