2015. február 23., hétfő

Mágnás diós pite


Hozzávalók
Tészta:
  • 30 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 18 dkg zsír ( vagy 22 dkg vaj )
  • 10 dkg porcukor
  • 1 db egész tojás
  • 1 db citrom reszelt héja
Töltelék:
  • 1 üveg barack vagy málna íz
  • 20 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 db tojás
  • 15 dkg őrölt dió
Elkészítés
  1. A lisztet, melyhez a sütőport kevertünk,zsírral ( vagy vajjal ) porcukorral,az egész tojással,a reszelt citrom héjával és kevés levével jól összegyúrjuk.
  2. A tészta egy részét félretéve,nagyobb részét vékonyan kinyújtjuk és tepsibe téve, barack - vagy málnaízzel megkenjük.
  3. A cukrot,3 tojássárgáját,őrölt diót,fél csomag vaníliás cukrot és a 3 tojás keményre vert habját elkeverjük s az ízzel megkent tésztára kenjük.
  4. A félre tett tésztából pálcikákat sodrunk s azokból rácsozatot készítünk,melyet sütés előtt tolással megkenünk.Lehetőleg magas oldalú tepsit válasszunk a sütéshez.Ha kihűlt, a tepsiben felszeleteljük. 

Elkészítési idő:60 perc
Mennyiség:4 - 6 fő
Költség: Kb.1000 forint

Nincsenek megjegyzések: