Hozzávalók
Tészta:
- 30 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 18 dkg zsír ( vagy 22 dkg vaj )
- 10 dkg porcukor
- 1 db egész tojás
- 1 db citrom reszelt héja
Töltelék:
- 1 üveg barack vagy málna íz
- 20 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 db tojás
- 15 dkg őrölt dió
Elkészítés
- A lisztet, melyhez a sütőport kevertünk,zsírral ( vagy vajjal ) porcukorral,az egész tojással,a reszelt citrom héjával és kevés levével jól összegyúrjuk.
- A tészta egy részét félretéve,nagyobb részét vékonyan kinyújtjuk és tepsibe téve, barack - vagy málnaízzel megkenjük.
- A cukrot,3 tojássárgáját,őrölt diót,fél csomag vaníliás cukrot és a 3 tojás keményre vert habját elkeverjük s az ízzel megkent tésztára kenjük.
- A félre tett tésztából pálcikákat sodrunk s azokból rácsozatot készítünk,melyet sütés előtt tolással megkenünk.Lehetőleg magas oldalú tepsit válasszunk a sütéshez.Ha kihűlt, a tepsiben felszeleteljük.
Elkészítési idő:60 perc
Mennyiség:4 - 6 fő
Költség: Kb.1000 forint
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése