2015. február 23., hétfő

Túrós felfújt


Hozzávalók 
  • 10 dkg margarin
  • 5 db tojás
  • 15 dkg őrölt mandula
  • 25 dkg túró
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 dkg cukor
  • 3 dkg mazsola
  • zsír
  • morzsa
Elkészítés
  1. A margarint elkeverjük a tojássárgákkal a cukorral,és a vaníliás cukorral.Ezután összevegyítjük a túróval,s jól eldolgozzuk.
  2. Reszelt citromhéjjal ízesítjük,belekeverjük a darált mandulát,a mazsolát,s végül a tojások fölvert habját.
  3. Zsírozott zsemlemorzsával meghintett tűzálló tálba öntjük a tésztát, és 45 percig gőzben sütjük.
  4. Hidegen vagy melegen egyformán ízletes.Gyümölcsöntet, vagy szörpöt adunk mellé,de megszórhatjuk porcukorral,és akár habtejszínnel is tálalhatjuk.

Elkészítési idő:70 perc
Mennyiség:4 fő
Költség: Kb.1000 forint

Nincsenek megjegyzések: