2015. február 23., hétfő

Magvas csavart


Hozzávalók
  • 2 csomag – 2 x 50 dkg – fagyasztott leveles vajastészta 
 nyújtáshoz:
  • finomliszt
lekenéshez:
  • 1 db tojás
tetejére:
  • szezámmag
  • lenmag
  • napraforgómag
  • 15 dkg reszelt sajt
Elkészítés
  1.  A fagyasztott leveles tésztát hűtőszekrényben fölengedjük. A tésztát lisztezett késsel kettévágjuk, így könnyebb vele dolgozni. Enyhén meglisztezett gyúrólapon kb. kisujjnyi vékonyságú, egyforma nagyságú téglalapokká nyújtjuk.
  2.  Éles késsel ujjnyi széles kb.8 - 10 cm hosszú csíkokra vágjuk, majd spirálisan megcsavarjuk és  zsírpapírral kibélelt tepsire sorakoztatjuk. 
  3. Tetejüket felvert tojással lekenjük – arra vigyázzunk, hogy az oldalára ne folyjon le, mert akkor a tészta nem emelkedik fel –, a tetejét megszórjuk szezámmaggal,lenmaggal,napraforgómaggal,vagy ha sajtosan szeretnénk elkészíteni akkor reszelt sajttal behintjük, és előmelegített sütőben, nagy lánggal (220 ºC; légkeveréses sütőben 200 ºC) 10 - 15 perc alatt aranysárgára sütjük. Melegen, hidegen egyaránt kitűnő.

Elkészítési idő:30 perc + amíg felenged a tészta
Mennyiség:6 - 8 fő
Költség: Kb.800 forint

Nincsenek megjegyzések: