Hozzávalók
- 2 csomag – 2 x 50 dkg – fagyasztott leveles vajastészta
nyújtáshoz:
- finomliszt
lekenéshez:
- 1 db tojás
tetejére:
- szezámmag
- lenmag
- napraforgómag
- 15 dkg reszelt sajt
Elkészítés
- A fagyasztott leveles tésztát hűtőszekrényben fölengedjük. A tésztát lisztezett késsel kettévágjuk, így könnyebb vele dolgozni. Enyhén meglisztezett gyúrólapon kb. kisujjnyi vékonyságú, egyforma nagyságú téglalapokká nyújtjuk.
- Éles késsel ujjnyi széles kb.8 - 10 cm hosszú csíkokra vágjuk, majd spirálisan megcsavarjuk és zsírpapírral kibélelt tepsire sorakoztatjuk.
- Tetejüket felvert tojással lekenjük – arra vigyázzunk, hogy az oldalára ne folyjon le, mert akkor a tészta nem emelkedik fel –, a tetejét megszórjuk szezámmaggal,lenmaggal,napraforgómaggal,vagy ha sajtosan szeretnénk elkészíteni akkor reszelt sajttal behintjük, és előmelegített sütőben, nagy lánggal (220 ºC; légkeveréses sütőben 200 ºC) 10 - 15 perc alatt aranysárgára sütjük. Melegen, hidegen egyaránt kitűnő.
Elkészítési idő:30 perc + amíg felenged a tészta
Mennyiség:6 - 8 fő
Költség: Kb.800 forint
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése