Hozzávalók
- 50 dkg liszt
- 50 dkg darált töpörtyű
- 2 db tojás + 1 db a lekenéshez
- 1 dl tejföl
- 2 - 3 evőkanál fehérbor
- 3 dkg élesztő
- 1 dl langyos tej
- 2 és fél teáskanál só
- 1 mokkáskanál fekete bors
Elkészítés
- Az élesztőt langyos tejben megfuttatjuk.A lisztet a darált töpörtyűvel összemorzsoljuk,sózzuk borsozzuk,beleütjük a tojások sárgáját,hozzáadjuk a fehérbort,a tejfölt,és a felfuttatott élesztőt.A tésztát jól összedolgozzuk,ha a tészta lágy lisztet keverünk még hozzá.
- Miután jól kidolgoztuk lisztezett deszkán kinyújtjuk,és összehajtogatjuk:alulról felfelé,fölülről lefelé,balról jobbra,jobbról balra.15 perces szünetekkel négyszer ismételjük meg a hajtogatást.
- Végül 2 cm vastagra kinyújtva késsel tetejét rács alakban bevagdossuk,középnagyságú szaggatóval kiszúrjuk,tepsibe téve tetejüket megkenjük tojással,és előmelegített sütőben ( 180 c ) Kb. 40 - 50 percig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése