2015. március 26., csütörtök

Töpörtyűs pogácsa


Hozzávalók
  • 50 dkg liszt
  • 50 dkg darált töpörtyű
  • 2 db tojás + 1 db a lekenéshez
  • 1 dl tejföl
  • 2 - 3 evőkanál fehérbor
  • 3 dkg élesztő
  • 1 dl langyos tej
  • 2 és fél teáskanál só
  • 1 mokkáskanál fekete bors
Elkészítés
  1. Az élesztőt langyos tejben megfuttatjuk.A lisztet a darált töpörtyűvel összemorzsoljuk,sózzuk borsozzuk,beleütjük a tojások sárgáját,hozzáadjuk a fehérbort,a tejfölt,és a felfuttatott élesztőt.A tésztát jól összedolgozzuk,ha a tészta lágy lisztet keverünk még hozzá.
  2. Miután jól kidolgoztuk lisztezett deszkán kinyújtjuk,és összehajtogatjuk:alulról felfelé,fölülről lefelé,balról jobbra,jobbról balra.15 perces szünetekkel négyszer ismételjük meg a hajtogatást.
  3. Végül 2 cm vastagra kinyújtva késsel tetejét rács alakban bevagdossuk,középnagyságú szaggatóval kiszúrjuk,tepsibe téve tetejüket megkenjük tojással,és előmelegített sütőben ( 180 c ) Kb. 40 - 50 percig sütjük.
Elkészítési idő:130 perc
Mennyiség:4 fő
Költség: Kb.2000 forint


Nincsenek megjegyzések: