2015. március 26., csütörtök

Magvas csigák



Hozzávalók

Tésztához:
75 dkg liszt
2 teáskanál só
1 kávéskanál cukor
5 dkg élesztő
1 dl langyos tej
1 dl étolaj
Töltelékhez:
20 dkg margarin
2 db tojássárgája
1 teáskanál só
 felvert tojásfehérje a mázhoz
napraforgómag,lenmag,szezámmag 
15 dkg reszelt sajt
Elkészítés
  1. Az élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk, majd a liszthez adjuk a sóval és az olajjal együtt.
  2. A tésztát gyorsan összegyúrjuk és anélkül, hogy megvárnánk amíg megkel, 1 cm vastagra nyújtjuk.
  3. A margarint összekeverjük a tojássárgájákkal, és a sóval, majd a masszát a kinyújtott tésztára kenjük,és megszórjuk reszelt sajttal napraforgómaggal, lenmaggal,szezámmaggal. A tésztát két oldalról feltekerjük a közepéig, és a közepén kettévágjuk.
  4. A tekercseket 2 cm vastag csigákra szeleteljük. Lapjukkal felfelé rakjuk őket a zsírpapírral kibélelt sütőlapra, megkenjük felvert tojásfehérjével.
  5. Előmelegített sütőben 200 fokon addig sütjük, míg szépen meg nem pirulnak.

Elkészítési idő:60 perc
Mennyiség:4 fő
Költség: Kb.1000 forint

Nincsenek megjegyzések: