Hozzávalók
Tésztához:
75 dkg liszt
2 teáskanál só
1 kávéskanál cukor
5 dkg élesztő
1 dl langyos tej
1 dl étolaj
Töltelékhez:
20 dkg margarin2 db tojássárgája
1 teáskanál só
felvert tojásfehérje a mázhoz
napraforgómag,lenmag,szezámmag
15 dkg reszelt sajt
Elkészítés
- Az élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk, majd a liszthez adjuk a sóval és az olajjal együtt.
- A tésztát gyorsan összegyúrjuk és anélkül, hogy megvárnánk amíg megkel, 1 cm vastagra nyújtjuk.
- A margarint összekeverjük a tojássárgájákkal, és a sóval, majd a masszát a kinyújtott tésztára kenjük,és megszórjuk reszelt sajttal napraforgómaggal, lenmaggal,szezámmaggal. A tésztát két oldalról feltekerjük a közepéig, és a közepén kettévágjuk.
- A tekercseket 2 cm vastag csigákra szeleteljük. Lapjukkal felfelé rakjuk őket a zsírpapírral kibélelt sütőlapra, megkenjük felvert tojásfehérjével.
- Előmelegített sütőben 200 fokon addig sütjük, míg szépen meg nem pirulnak.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése