2015. március 26., csütörtök

Sós füstölt sajtos kifli



Hozzávalók
  • 30 dkg rétes liszt
  • 40 dkg finomliszt
  • 1 dl étolaj
  • 2 db tojás + 1 db a kenéshez
  • 1 pohár kefir
  • 1 evőkanál só
  • 1 dl tej
  • 1 kávéskanál cukor
  • 4 dkg élesztő
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg füstölt sajt
Elkészítés
  1. 1 dl tejben 1 kávéskanál cukorral az élesztőt felfuttatjuk. 
  2. A kétféle lisztet összekeverjük,hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt,az étolajat,a kefirt,a 2 tojást és az 1 evőkanál sót.
  3. Alaposan összegyúrjuk,és duplájára kelesztjük.Közben a margarint habosra keverjük, a sajtot lereszeljük.
  4. Mikor a tészta megkelt,9 egyenlő részre vágjuk,majd a cipókat egyenként késhegynyi vastagságú kerek lapokká kinyújtjuk.3 lapot megkenünk a habos margarinnal,megszórjuk a reszelt sajt egyharmadával.Beborítjuk egy - egy tésztalappal.Ezekre is margarin,sajt kerül,és beborítjuk az utolsó lapokkal.
  5. Ezután az egymásra rakott lapokat nyolc felé vágjuk,majd kívülről befelé haladva kifli formára feltekerjük.Fél órát még kelesztjük,megkenjük felvet tojással,forró sütőben megsütjük.
  6. Tetejét szezám, len- vagy köménymaggal is megszórhatjuk,de anélkül is igen finom sós sütemény.


Elkészítési idő:60 perc
Mennyiség:4 fő
Költség: Kb.1000 forint

Nincsenek megjegyzések: