Hozzávalók
- 30 dkg rétes liszt
- 40 dkg finomliszt
- 1 dl étolaj
- 2 db tojás + 1 db a kenéshez
- 1 pohár kefir
- 1 evőkanál só
- 1 dl tej
- 1 kávéskanál cukor
- 4 dkg élesztő
- 25 dkg margarin
- 25 dkg füstölt sajt
Elkészítés
- 1 dl tejben 1 kávéskanál cukorral az élesztőt felfuttatjuk.
- A kétféle lisztet összekeverjük,hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt,az étolajat,a kefirt,a 2 tojást és az 1 evőkanál sót.
- Alaposan összegyúrjuk,és duplájára kelesztjük.Közben a margarint habosra keverjük, a sajtot lereszeljük.
- Mikor a tészta megkelt,9 egyenlő részre vágjuk,majd a cipókat egyenként késhegynyi vastagságú kerek lapokká kinyújtjuk.3 lapot megkenünk a habos margarinnal,megszórjuk a reszelt sajt egyharmadával.Beborítjuk egy - egy tésztalappal.Ezekre is margarin,sajt kerül,és beborítjuk az utolsó lapokkal.
- Ezután az egymásra rakott lapokat nyolc felé vágjuk,majd kívülről befelé haladva kifli formára feltekerjük.Fél órát még kelesztjük,megkenjük felvet tojással,forró sütőben megsütjük.
- Tetejét szezám, len- vagy köménymaggal is megszórhatjuk,de anélkül is igen finom sós sütemény.
Elkészítési idő:60 perc
Mennyiség:4 fő
Költség: Kb.1000 forint
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése