2015. március 26., csütörtök

Túrós rétes


Hozzávalók
  • 10 db hűtött, kész réteslap
  • 50 dkg túró
  • 2 db tojás
  • 3 evőkanál tejföl
  • 2 evőkanál búzadara
  • 15 dkg porcukor
  • 5 dkg mazsola (elhagyható)
  • 1 db citrom reszelt héja
  • étolaj
  • porcukor a szóráshoz
Elkészítés

  1. A túróhoz hozzáadjuk a tojások sárgáját, a tejfölt, a cukrot, a mazsolát, a citrom reszelt héját és a búzadarát. Keverjük össze, majd verjük keményre a tojás fehérjét. Óvatosan ezt is adjuk hozzá az előző keverékhez.
  2. Egy réteslapot nedves, de nagyon jól kicsavart konyharuhára fektetünk, megkenjük olajjal, rátesszük a második és a harmadik réteslapot is, amelyeket egyenként szintén megkenünk az olajjal.  A megkent lapok két oldalán kb. 5-5 cm-t, az alján kb. 10 cm-t üresen hagyunk. Az alsó 10 cm-es üres rész felett kb. 10 cm-es csíkban rátesszük a túrótöltelék egyharmadát. A tészta két oldalát ráhajtjuk, majd a konyharuha segítségével feltekerjük a rétestésztát.
  3. Ezt a műveletet a maradék 6 lappal is megismételjük. A 3 rudat olajjal vékonyan kikent tepsibe helyezzük. A rudak tetejét szintén megkenjük olajjal, majd előmelegített, 190 fokos sütőben, kb. 15 perc alatt ropogós pirosra sütjük.
  4. Ha kihűlt, ferdén felszeletelve, porcukorral meghintve tálaljuk.
Elkészítési idő:50perc
Mennyiség:4 Fő
Költség: Kb.1000 forint

Nincsenek megjegyzések: