Hozzávalók
- 12 db csirkecomb
- 1 db vöröshagyma
- 2 kg burgonya
- 8 szem koktél vagy 4 db paradicsom
- 1 csokor kakukkfű ( lehet szárított is )
- fél citrom leve
- 3 evőkanál étolaj
- fél dl száraz fehér bor vagy víz
- 1 teáskanál pirospaprika
- só
- frissen őrölt bors
- őrölt kömény
- fokhagyma granulátum
Elkészítés
- A húst alaposan megmossuk, forgójánál elvágjuk. A burgonyákat, hagymát meghámozzuk. A burgonyát kockára vágjuk, a hagymát szeletekre vágjuk.
- Tepsibe tesszük az olajat,majd belerakjuk a burgonyát, megszórjuk őrölt köménnyel, sózzuk, és kézzel jól átforgatjuk.Rátesszük a hagyma szeleteket is.
- Erre tesszük a csirkecombokat, amelyeket bedörzsölünk mind két oldalán sóval, borssal,pirospaprikával,fokhagyma granulátummal és rászórjuk a kakukkfüvet.A bort aláöntjük.
- Alufóliával letakarjuk és előmelegített sütőben 220 fokon 1 órán keresztül pároljuk,majd levesszük a fóliát,hozzáadjuk a paradicsomokat,meglocsoljuk a citrom facsart levével,és újabb 20 perc alatt pirosra sütjük a húst,mind a burgonyát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése