2015. május 11., hétfő

Kakukkfüves csirkecombok



Hozzávalók
  • 12 db csirkecomb
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 kg burgonya
  • 8 szem koktél vagy 4 db paradicsom
  • 1 csokor kakukkfű ( lehet szárított is )
  • fél citrom leve
  • 3 evőkanál étolaj
  • fél dl száraz fehér bor vagy víz
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • frissen őrölt bors
  • őrölt kömény
  • fokhagyma granulátum
Elkészítés
  1. A húst alaposan megmossuk, forgójánál elvágjuk. A burgonyákat, hagymát meghámozzuk. A burgonyát kockára vágjuk, a hagymát szeletekre vágjuk.
  2. Tepsibe tesszük az olajat,majd belerakjuk a burgonyát, megszórjuk őrölt köménnyel, sózzuk, és kézzel jól átforgatjuk.Rátesszük a hagyma szeleteket is.
  3. Erre tesszük a csirkecombokat, amelyeket bedörzsölünk mind két oldalán sóval, borssal,pirospaprikával,fokhagyma granulátummal és rászórjuk a kakukkfüvet.A bort aláöntjük.
  4. Alufóliával letakarjuk és előmelegített sütőben 220 fokon 1 órán keresztül pároljuk,majd levesszük a fóliát,hozzáadjuk a paradicsomokat,meglocsoljuk a citrom facsart levével,és újabb 20 perc alatt pirosra sütjük a húst,mind a burgonyát.
Elkészítési idő:110 perc
Mennyiség:4 fő
Költség: Kb.2500 forint

Nincsenek megjegyzések: