Hozzávalók
- 25 dkg vaj
- 1/2 csomag vaníliás cukor
- 3 db egész tojás
- 25 dkg porcukor
- 2 késhegynyi őrölt fahéj
- 1 késhegynyi őrölt szegfűszeg
- 50 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1/2 citrom leve
- 1 üveg málnalekvár ( bármilyen lekvárt használhatunk )
Elkészítés
- A hozzávalókat jól összegyúrjuk.A kinyújtott tészta 2/3 részét nagyobb tepsibe egyenletesen belehelyezzük és elnyomkodjuk.
- Málnalekvárral kenjük és félretett egyharmad tésztából 1/2 ujjnyi széles vastag metélteket vágunk,melyeket egy irányban ferdén a lekvárra rakjuk.
- Forró sütőben szép barnásra sütjük és kihűlés után négyzetes darabokra vágjuk.
Elkészítési idő:60 perc
Mennyiség:4 fő
Költség: Kb.800 forint
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése