- 20 dkg rukkola
- 20 dkg mozzarella
- 15 dkg koktélparadicsom
Dresszing:
- 2 evőkanál ecet 8 - 10 %-os (vagy citromlé)
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál cukor
- 2 evőkanál napraforgó olaj
elkészítés
- A rukkolát megmossuk majd salátacentrifugába tesszük és megpörgetjük. A száraz rukkolát leveleket elosztjuk a lapos tányérokra.
- A koktélparadicsomokat megmossuk, szárítjuk, majd a salátára helyezzük. A mozzarellagolyóról a levet papírtörlőn leitatjuk, majd elosztjuk a salátára.
- Az ecetet elkeverjük a sóval, cukorral. A végén pedig hozzáadjuk az olajat és krémesre keverjük.
- Tálalás előtt a dresszinget a salátára permetezzük.
Ezt a salátát madársalátával is elkészíthetjük.
Elkészítési idő: 5 - 10 perc
Mennyiség :2 fő
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése