Hozzávalók
Tészta:
- 35 dkg liszt
- 1 db tojás
- 5 dkg cukor
- 20 dkg margarin vagy 10 dkg zsír
- 1 dl tej
- 1 dkg élesztő
- csipetnyi sütőpor
- csipet só
Töltelék:
- 12 dkg darált dió
- 12 dkg cukor
- 20 dkg lekvár
Bevonat:
- 10 dkg cukor
- 3 dkg kakaópor
- 3 dkg margarin
Elkészítés
- Az élesztőt langyos tejben kevés cukorral felfuttatjuk.A lisztet a zsiradékkal elmorzsoljuk,hozzáöntjük a megkelt élesztőt,a cukrot,a tojást,a sót,a csipetnyi sütőport,és jól összedolgozzuk.
- A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk.Mindegyik lapot kinyújtjuk egy 35 x 25 cm nagyságú sütőlemez méretére,de a tészta ne érjen egészen a sütőlap széléig,mert kelésnél és sütésnél terjeszkedik.
- Az alsó lapot lekvárral megkenjük,és meghintjük a darált dió és porcukor keverékének felével.Ráhelyezzük a másik lapot,azt is hasonlóképpen kenjük meg és töltjük.Erre rátesszük a harmadik lapot úgy,hogy a széleket is betakarjuk vele.
- A tésztát meg szurkáljuk és egy órát kelesztjük.Lassan sütjük,míg a teteje egyenletesen világospirosra sül.
- A megsült és kihűlt tésztát csokimázzal bevonjuk.Kis kockákra vagy hosszúkás szeletekre vágjuk.Elkészítési idő:60 percMennyiség:4 főKöltség: Kb.1000 forint
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése