2015. május 11., hétfő

Zserbószelet


Hozzávalók
Tészta:
  • 35 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 5 dkg cukor
  • 20 dkg margarin vagy 10 dkg zsír
  • 1 dl tej
  • 1 dkg élesztő
  • csipetnyi sütőpor
  • csipet só
Töltelék:
  • 12 dkg darált dió
  • 12 dkg cukor
  • 20 dkg lekvár
Bevonat:
  • 10 dkg cukor
  • 3 dkg kakaópor
  • 3 dkg margarin
Elkészítés
  1. Az élesztőt langyos tejben kevés cukorral felfuttatjuk.A lisztet a zsiradékkal elmorzsoljuk,hozzáöntjük a megkelt élesztőt,a cukrot,a tojást,a sót,a csipetnyi sütőport,és jól összedolgozzuk.
  2. A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk.Mindegyik lapot kinyújtjuk egy 35 x 25 cm nagyságú sütőlemez méretére,de a tészta ne érjen egészen a sütőlap széléig,mert kelésnél és sütésnél terjeszkedik.
  3. Az alsó lapot lekvárral megkenjük,és meghintjük a darált dió és porcukor keverékének felével.Ráhelyezzük a másik lapot,azt is hasonlóképpen kenjük meg és töltjük.Erre rátesszük a harmadik lapot úgy,hogy a széleket is betakarjuk vele.
  4. A tésztát meg szurkáljuk és egy órát kelesztjük.Lassan sütjük,míg a teteje egyenletesen világospirosra sül.
  5. A megsült és kihűlt tésztát csokimázzal bevonjuk.Kis kockákra vagy hosszúkás szeletekre vágjuk.
    Elkészítési idő:60 perc
    Mennyiség:4 fő
    Költség: Kb.1000 forint

Nincsenek megjegyzések: