Hozzávalók
Tészta:
- 10 dkg porcukor
- 20 dkg vaj
- 30 dkg liszt
- 1 - 2 tojássárgája + 1 db egész tojás a lekenéshez
- 1/2 citrom lereszelt héja
Töltelék:
- 40 dkg túró
- 2 db tojás
- 15 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 5 dkg mazsola ( kihagyható )
- 1 dkg búzadara
- 1/2 citrom reszelt héja
Elkészítés
- A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk.A fele tésztából 3 - 4 mm vastag négyszögletes lapot nyújtunk,belefektetjük a tepsibe és rákenjük a tölteléket.A másik kinyújtott tésztalapot ráhelyezzük,majd egész tojással bekenjük és villával megszurkáljuk.
- Előmelegített sütőben 180 fokon 20 - 25 percig sütjük.Tepsiben hagyjuk kihűlni,majd kockákra szeleteljük.Tálaláskor porcukorral megszórjuk.
- Töltelék:A túrót szitán áttörjük,hozzáadjuk a tojások sárgáját,a cukrot,a vaníliás cukrot,a langyos vízben megmosott és lecsepegtetett mazsolát,a búzadarát, a citrom héjat,majd az egészet elkeverjük.A végén óvatosan beleforgatjuk a keményre felvert tojásfehérje habot.
Elkészítési idő:60 perc
Mennyiség:4 fő
Költség: Kb.800 forint
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése