2015. május 26., kedd

Túrós pite



Hozzávalók
 
Tészta:
  • 10 dkg porcukor
  • 20 dkg vaj
  • 30 dkg liszt
  • 1 - 2 tojássárgája + 1 db egész tojás a lekenéshez 
  • 1/2 citrom lereszelt héja
Töltelék:
  • 40 dkg túró
  • 2 db tojás
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 dkg mazsola ( kihagyható )
  • 1 dkg búzadara
  • 1/2 citrom reszelt héja
Elkészítés
  1. A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk.A fele tésztából 3 - 4 mm vastag négyszögletes lapot nyújtunk,belefektetjük a tepsibe és rákenjük a tölteléket.A másik kinyújtott tésztalapot ráhelyezzük,majd egész tojással bekenjük és villával megszurkáljuk. 
  2. Előmelegített sütőben 180 fokon 20 - 25 percig sütjük.Tepsiben hagyjuk kihűlni,majd kockákra szeleteljük.Tálaláskor porcukorral megszórjuk.
  3. Töltelék:A túrót szitán áttörjük,hozzáadjuk a tojások sárgáját,a cukrot,a vaníliás cukrot,a langyos vízben megmosott és lecsepegtetett mazsolát,a búzadarát, a citrom héjat,majd az egészet elkeverjük.A végén óvatosan beleforgatjuk a keményre felvert tojásfehérje habot.
Elkészítési idő:60 perc
Mennyiség:4 fő
Költség: Kb.800 forint


Nincsenek megjegyzések: