2015. május 11., hétfő

Meggyes torta



Hozzávalók
Tészta:
  • 20 dkg porcukor
  • 35 dkg finomliszt
  • 4 db tojás
  • 1 dl víz
  • 1 dl étolaj
  • fél csomag sütőpor
Krém:
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 dl tej
  • 1 dl meggylé
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg margarin
  • 30 dkg meggy
Tetejére:
  • Kakaópor
Elkészítés
  1. A tojássárgáját a porcukorral habosra keverjük,majd az egy deci vizet és az étolajat belecsorgatjuk.Ezután a sütőporral elkevert lisztet is hozzáadjuk.Végül tojásfehérjét habbá verve belefogatjuk.
  2. Előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük.Közben a kimagozott meggyet feldaraboljuk,lecsöpögtetjük.A meggylét összekeverjük a tejjel,majd a lisztet is beleszórva krémmé főzzük.
  3. A margarint a porcukorral habosra keverjük,ezután a kihűlt meggykrémhez adjuk.Az apróra darabolt meggyet is beleszórjuk,és összekeverjük.
  4. A krémet a kihűlt tészta tetejére kenjük,utána pedig megszórjuk kakaóporral.
Elkészítési idő:60 perc
Mennyiség:4 fő
Költség: Kb.1000 forint


Nincsenek megjegyzések: