Hozzávalók
Tészta:
- 20 dkg porcukor
- 35 dkg finomliszt
- 4 db tojás
- 1 dl víz
- 1 dl étolaj
- fél csomag sütőpor
Krém:
- 3 evőkanál liszt
- 1 dl tej
- 1 dl meggylé
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg margarin
- 30 dkg meggy
Tetejére:
- Kakaópor
Elkészítés
- A tojássárgáját a porcukorral habosra keverjük,majd az egy deci vizet és az étolajat belecsorgatjuk.Ezután a sütőporral elkevert lisztet is hozzáadjuk.Végül tojásfehérjét habbá verve belefogatjuk.
- Előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük.Közben a kimagozott meggyet feldaraboljuk,lecsöpögtetjük.A meggylét összekeverjük a tejjel,majd a lisztet is beleszórva krémmé főzzük.
- A margarint a porcukorral habosra keverjük,ezután a kihűlt meggykrémhez adjuk.Az apróra darabolt meggyet is beleszórjuk,és összekeverjük.
- A krémet a kihűlt tészta tetejére kenjük,utána pedig megszórjuk kakaóporral.
Elkészítési idő:60 perc
Mennyiség:4 fő
Költség: Kb.1000 forint
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése