Hozzávalók
- 15 dkg főtt burgonya
- 15 dkg túró
- 30 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 25 dkg margarin
- 1 és fél teáskanál só
- 1 db tojás + 1 db a lekenéshez
- köménymag
Elkészítés
- A főtt burgonyát a túróval együtt törjük át.Adjuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet,margarint,1 tojássárgáját,sóval ízesítsük,és gyúrjuk simára.
- A tésztát egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük ,majd nyújtsuk ujjnyi vastagra.
- Közepes pogácsaszaggatóval szúrjuk ki a pogácsákat,a tetejüket tojássárgájával kenjük meg,hintsük meg köménymaggal,és meleg sütőben süssük ki.
Elkészítési idő:60 perc + pihentetés
Mennyiség:4 fő
Költség: Kb.800 forint
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése