2015. május 11., hétfő

Burgonyás túrópogácsa





Hozzávalók
  • 15 dkg főtt burgonya
  • 15 dkg túró
  • 30 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 25 dkg margarin
  • 1 és fél teáskanál só
  • 1 db tojás + 1 db a lekenéshez
  • köménymag
Elkészítés
  1. A főtt burgonyát a túróval együtt törjük át.Adjuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet,margarint,1 tojássárgáját,sóval ízesítsük,és gyúrjuk simára.
  2. A tésztát egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük ,majd nyújtsuk ujjnyi vastagra.
  3. Közepes pogácsaszaggatóval szúrjuk ki a pogácsákat,a tetejüket tojássárgájával kenjük meg,hintsük meg köménymaggal,és meleg sütőben süssük ki.
Elkészítési idő:60 perc + pihentetés
Mennyiség:4 fő
Költség: Kb.800 forint


Nincsenek megjegyzések: